Kerkpano

SAMEN maken we Sint Jozef!

Wat is belangrijk om jouw woonplezier in onze wijk te vergroten?  

Een wijkactieplan is een door de inwoners opgezet plan voor de toekomst van de wijk.

We hebben als inwoners van onze wijk heel veel ideeën. Voorstellen hoe dingen beter kunnen, anders kunnen of nieuwe initiatieven. Graag willen we dat deze ideeën en initiatieven onderdeel worden van ons Wijkactieplan.

Het is geen plan van de gemeente; het is een plan van ons, de inwoners van Sint Jozefparochie. Vele inwoners, verenigingen, instellingen, organisaties en diensten kunnen hun bijdrage leveren, in de vorm van meedenken maar ook door concrete voorstellen aan te dragen. In het plan is dat duidelijk zichtbaar.

Dit wijkactieplan bevat telkens 2 jaar, waardoor initiatieven een grote kans van slagen krijgen en we SAMEN onze wijk verbeteren en het woongenot verhogen. Hoe mooi en krachtig is het als we dit samen kunnen doen.

UITNODIGING

Op donderdag 7 april nodigen we alle inwoners van Sint Jozefparochie uit om SAMEN het WIJKACTIEPLAN 2022-2023 vorm te geven.

Deze avond gaan we het Wijkactieplan voor de komende twee jaar opstellen. Wat is belangrijk om jouw woonplezier in onze wijk te vergroten?

Hét moment dus om onderwerpen onder de aandacht te brengen, en jouw ideeën bekend te maken. De initiatieven die hieruit ontstaan worden bij voldoende stemmen opgenomen in het Wijkactieplan. Vervolgens worden er werkgroepjes gevormd om deze de komende twee jaar verder uit te werken.

ZORG DUS DAT JE AANWEZIG BENT OM MEE TE STEMMEN!

Mocht je al ideeën hebben dan kun je deze natuurlijk voorbereiden en bij het betreffende thema indienen.

We willen ons richten op de volgende categorieën:

  • Gezondheid / Zorg
  • Groen / Spelen / Leefomgeving
  • Leren / Opvoeden / Werken / Ondernemen
  • Veiligheid / Verkeer
  • Sport / Welzijn / Maatschappelijke voorzieningen

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers is het fijn als we van te voren je aanmelding ontvangen: info@wijkraadsintjozef.nl

Contact: info@wijkraadsintjozef.nl

 

Het ontstane wijkactieplan zal hier op de website zichtbaar zijn, zodat iedereen ook de status van de initiatieven kan zien.

plantdag sintjozef

Waarom een wijkactieplan?

De zeggenschap over het wel en wee van een wijk wordt steeds meer overgedragen aan de bewoners en bedrijven in een wijk. Dat betekent een andere manier van werken. Met een wijkactieplan hebben inwoners zelf in de hand wat belangrijk is in de wijk.

Je kunt hierbij denken aan grote initiatieven maar zeker ook de kleinere initiatieven zijn erg welkom! Wat kunnen we samen doen om de wijk een fijne plek te laten blijven om te wonen, op te groeien, ouder te worden, te werken, sporten, enz.

Dit betekent goede scholen, voldoende voorzieningen voor jongeren en ouderen. Een wijk waarin je veilig kunt opgroeien met voldoende kansen voor ontwikkeling. Maar ook voldoende groen en speelmogelijkheden, een plekje waar je samen koffie kunt drinken. Veilig kunt spelen en wandelen.

Je kunt ook denken aan leuke evenementen organiseren voor de scholen en in de wijk, aanplanten van bloemen en planten. Misschien wil je graag regelmatig een fietstocht organiseren, wil je graag initiatieven voor de jeugd opzetten, alles is mogelijk.

Maar we moeten het wel zelf doen!

Dus kom naar de Wijkactieplan bijeenkomst op 7 april en beslis mee!