Kerkpano

SAMEN maken we Sint Jozef!

Wat is belangrijk om jouw woonplezier in onze wijk te vergroten?  

Een wijkactieplan is een door de inwoners opgezet plan voor de toekomst van de wijk.

We hebben als inwoners van onze wijk heel veel ideeën. Voorstellen hoe dingen beter kunnen, anders kunnen of nieuwe initiatieven. Graag willen we dat deze ideeën en initiatieven onderdeel worden van ons Wijkactieplan.

Het is geen plan van de gemeente; het is een plan van ons, de inwoners van Sint Jozefparochie. Vele inwoners, verenigingen, instellingen, organisaties en diensten kunnen hun bijdrage leveren, in de vorm van meedenken maar ook door concrete voorstellen aan te dragen. In het plan is dat duidelijk zichtbaar.

Dit wijkactieplan bevat telkens 2 jaar, waardoor initiatieven een grote kans van slagen krijgen en we SAMEN onze wijk verbeteren en het woongenot verhogen. Hoe mooi en krachtig is het als we dit samen kunnen doen.

 

7 april 2022

Eerste bijeenkomst Wijkactieplan was een succes.

Op donderdag 7 april waren er een kleine 20 inwoners van Sint Jozefparochie bij elkaar gekomen om SAMEN het WIJKACTIEPLAN 2022-2023 vorm te geven. Wat vinden zij belangrijk over de ontwikkeling en leefbaarheid van Sint Jozefparochie 2022-2023. Een leuke fanatieke avond!

Er is flink gebrainstormd en verschillende ideeën zijn er aangedragen. Deze ideeën zijn verzameld en er is gestemd welke prioriteit hebben.

Op de website van Wijkraad vind je het overzicht Wijkactieplan met alle ideeën. In het Wijkactieplan vind je de belangrijkste per categorie bovenaan en dikgedrukt.

De ideeën zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

  • Gezondheid / Zorg
  • Groen / Spelen / Leefomgeving
  • Leren / Opvoeden / Werken / Ondernemen
  • Veiligheid / Verkeer
  • Sport / Welzijn / Maatschappelijke voorzieningen

Wat vind jij belangrijk?

Wij nodigen iedereen uit om het wijkactieplan te bekijken. Want we hebben nu wel ideeën maar we zoeken ook nog de mensen die het samen gaan onderzoeken en actualiseren en uitvoeren.

Vind je een idee geweldig en wil je hier aan meewerken? Laat het ons zsm weten.

Als er voor een idee geen werkgroep is om het te onderzoeken, zal het idee van de actielijst verdwijnen. Meld je dus op tijd aan!

 

Contact: info@wijkraadsintjozef.nl

 

plantdag sintjozef

Bekijk hier het actuele Wijkactieplan 2022-2023

Wijkactieplan 2022-2023

Waarom een wijkactieplan?

De zeggenschap over het wel en wee van een wijk wordt steeds meer overgedragen aan de bewoners en bedrijven in een wijk. Dat betekent een andere manier van werken. Met een wijkactieplan hebben inwoners zelf in de hand wat belangrijk is in de wijk.

Je kunt hierbij denken aan grote initiatieven maar zeker ook de kleinere initiatieven zijn erg welkom! Wat kunnen we samen doen om de wijk een fijne plek te laten blijven om te wonen, op te groeien, ouder te worden, te werken, sporten, enz.

Dit betekent goede scholen, voldoende voorzieningen voor jongeren en ouderen. Een wijk waarin je veilig kunt opgroeien met voldoende kansen voor ontwikkeling. Maar ook voldoende groen en speelmogelijkheden, een plekje waar je samen koffie kunt drinken. Veilig kunt spelen en wandelen.

Je kunt ook denken aan leuke evenementen organiseren voor de scholen en in de wijk, aanplanten van bloemen en planten. Misschien wil je graag regelmatig een fietstocht organiseren, wil je graag initiatieven voor de jeugd opzetten, alles is mogelijk.

Maar we moeten het wel zelf doen!